Tips voor je ogen bij strandweer

Fijne dag op het zandstrand voor de boeg? Wij geven je vandaag 7 tips om je ogen te beschutten, en ja die zijn heel belangrijk!

houten pilotenzonnebril

1. Knijp niet met je ogen in de zon
Je denkt wellicht dat je wel een heerlijk dagje buiten je pilotenbril op het zandstrand kunt liggen, maar dat is absoluut geen god idee. Je ogen blootstellen aan UV kan leiden tot echte schade. Bijvoorbeeld je oogleden verbranden. Dat is niet definitief, maar ook zeker niet heel fijn.

2. Draag een houten zonnebril van kwaliteit
Goedkope houten zonnebrillen blokkeren dikwijls geen UVA en UVB stralen en dat heeft hetzelfde effect als geen pilotenbril dragen. Je kunt een zonnebril altijd inspecteren aan het stickertje op de zijkant van de bril. Tip? Polaroid glazen zijn perfect! Die blokkeren 99 tot 100 procent van alle UVA en UVB stralen.3. En draag hem eveneens als het bewolkt is
Ook als er een wolkje voor de zon komt betekent het niet dat je gelijk je zonnebril af moet zetten. Draag ze nog een momentje want de straling kan nog net zo sterk zijn.

4. Ga niet met contactlenzen aan zwemmen
Dit spreekt misschien wel voor zich, maar zwemmen met je contactlenzen in is echt niet goed. Het kan leiden tot verschillende infecties. Even uitdoen dus..

5. Met je ogen open onder water is niet heel goed
Geen enkel soort zeewater is compleet steriel, hierdoor kun je infecties oplopen door de bacterien die in het water zitten. Wil je erg graag zien wat er allemaal onderwater zit? Draag dan een duikbril!

6. Breng ook zonnebrandcreme op bij je oogleden
Deze tip is heel essentieel, want het is iets wat het gros van de mensen overslaan. Maak het liefst gebruik van een aparte gezicht zonnebrandcreme met een factor van 30+.

7. Ga niet in je ogen wrijven als er zand in zit!
Door in je ogen te wrijven als er zand in zit kunnen er kleine meer info krasjes op het buitenste laagje van je oogbal komen. Het beste kun je je ogen even wassen met mineraalwater

(Bron: happyinshape.nl)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *